Toamna în tunel

Sfârşiul acesta de toamnă natura parcă e altfel,e diferită.În weekend am făcut o plimbare București -Vatra Dornei -Borsec-Gura Humorului-Suceava și din nou București. Imaginile au fost încântătoare atât pentru ochi cât și pentru suflet pentru că rar îți e dat să întâlnești astfel de culori și peisaje.

Începe să îmi placă toamna  din ce în ce mai mult.

 

Știai că Valea Putnei poate fi străbătută printr-un tunel lung de peste 1,5 km?Tunelul a fost inaugurat în anul 1902 atunci când a fost inaugurat și sectorul de cale ferată Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei.

Hai să te lămuresc ce e cu Valea Putnei :Valea Putnei,jud Suceava este o localitate situată între Câmpulungul Moldovenesc și Vatra Dornei.Poate fi străbătută pe o lungime de 1621 m printr-un tunel care la prima vedere pare interminabil.Ulterior am aflat despre acest tunel că este singurul tunel din România construit în „două ape” adică arată ca partea de sus a unui trunghi isoscel.

Localitatea este punct de plecare pentru mai multe trasee montane spre masivul Giumalău.Tot pe versantul Giumalaului, ne întampină câteva vestigii istorice, reprezentate prin urme de fortificatii în Poiana Ciungilor, în Poiana Obcinii Mici și Obcinii Mari.Vestigiile istorice datează din timpul primului război mondial.Din sat se poate urca spre Pasul Mestecăniș (1096 m altitudine) pe șoseaua modernizată sau pe vechiul Drum Imperial .

E adevărat că aparatul foto a surprins tot ceea ce era mai frumos?

Un gând despre „Toamna în tunel

  1. liali

    sunt convinsa ca ai captat cele mai dragute imagini si ca sunt altele pe care nu ni le-ai aratat inca,mai exact imaginile pe care le-ai captat tu cu ochiul liber care sunt percepute diferit de oameni,deoarece suntem diferiti si ne invoca tuturor emotii diferite

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s