România-centrul lumii

 

Aglomeraţia de la sfârşit de săptămână , sutele de mii de oameni care îşi termină săptămana de muncă şi alte sute de mii de studenţi care termină studiile sunt doar câteva elemente ce definesc Bucureştiul la sfârşit de săptămână,o metropolă cu 3 milioane de locuitori, situându-se pe locul 10 în topul celor mai mari oraşe din Europa.Imagine

Astăzi vreau să vă povestesc despre cineva, un om care are o viziune schimbată despre ceea ce e în jurul nostru, care percepe lumea  ca fiind mai mult decât o întâmplare şi  frumuseţile ce ne înconjoară fiind date de Dumnezeu.

Am avut plăcerea de a călători pe tren cu Kosei Miya , scriitor japonez, eseist şi fotograf. A fost în 1965 pentru prima dată în România, însă de atunci a mai vizitat ţara de nu mai puţin de 180 ori . De ce ? Pentru că el consideră că ţara noastră este un colţ de rai, sunt frumuseţi unice în lume şi obiceiuri încântătoare, avem o ţară care îmbină cele 3 forme principale de relief, cu proporţii rezonabile între ele. Prima carte scrisă despre România este Maramureş-centrul lumii, un titlu care a fost cumpărat de peste 40 000 japonezi, iar albumele foto cu Maramureş şi Bucovina au fost vândute în New York, Roma şi Paris.

De ce alţii să ne aprecieze ţara  iar noi suntem uneori aşa indolenţi? Imagine

„Momentele în care călătorim sunt momentele ce ne definesc ca oameni, toate gândurile ni se adună atunci când suntem noi cu natura, suntem capabili să luăm deciziile cele mai bune, asta trebuie să învăţăm , tehnologia nu este cel mai bun prieten al omului, ci natura, ea te ajută în momentele cu adevărat dure, pentru că ea este de la Dumnezeu, dar tehnologia este creată de om , o fiinţă minusculă în Univers, neînsemnată şi iraţională uneori.” spunea Kosey Myia.

Ţara noastră oferă mai multe decât credem , noi nu suntem definiţi de regimul politic şi ceea ce se difuzează la TV, trebuie să ne păstrăm integritatea, să fim conservatori, să percepem  România un loc care oferă locuri liniştite şi încântătoare, de la vârfuri de 2500 metri până la litoral şi trebuie să fim conştienţi că cel mai important lucru e ce suntem în interior şi cât de mult credem în idealurile noastre, pentru ca ele sunt sfânte în viaţa unui om.Imagine

În timp ce eu percep centrul lumii ca fiind Tokyo și alte megalopolisuri, partenerul meu de drum, Kosei Miya percepe țara noastră ca fiind „centrul lumii”.El provine dintr-un oraș cu o suprafață înzecită față de București și cu o populație aproximativ egală cu cea a țării noastre însă aceasta nu este o garanție că superputerile mondiale sunt singurele țări care contează.

Imagine

Un gând despre „România-centrul lumii

  1. Pingback: România-centrul lumii | Corina Lăzărescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s