În oraşul cu oameni şi melci

Prima reședință domnească din Ţara Românească, locul unde s-a găsit primul document în limba română , scrisoarea lui Neacșu  este doar un exemplu tipic de ascensiune și decădere din țară. „Floarea de colț” a Carpaților a fost îngropată de vie, odată cu aceasta a început decăderea acestui orășel. Așa era supranumită prima mașină de teren produsă în țară, ARO.

În locul acestei sigle, Automobilul Original Român acum scrie ” Atenție!Pericol de prăbușire”!

Dintr-un prestigios imperiu industrial au rămas doar niște ruine și o grămadă de metale . Dacă în epoca  de aur orice român era mândru de ARO acum se mai bucură doar „exportatorii” de fier vechi.

Dacă ajungi la Câmpulung Muscel  trebuie să ştii că poţi să vezi filmul la el acasă.

Filmul rulează  la Casa de Cultură a Sindicatelor în fiecare seară la ora 19:00.Biletele se cumpără de la intrarea în sală iar preţul unui bilet este 5 lei. La premiera filmului au fost vândute doar două bilete şi proiecţia filmului a fost anulată iar în următoarele zile s-au vândut 30 de bilete .Acum înţeleg foarte bine de ce cele două cinematografe din oraş „Muscelul” şi „Balada” au fost închise în urmă cu doi ani .

Eu cred că muscelanii nu vor să meargă la filmul „Despre oameni şi melci ” pentru că nu vor să vadă tragedia pe care au trăit-o foarte mulţi dintre ei transformată în comedie.

Tu ai văzut filmul ,ce părere ai ?

3 gânduri despre „În oraşul cu oameni şi melci

  1. Pingback: Poezii în leapșă « loredana bobei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s