În vizită la Foișorul de Foc

 

Foișorul de Foc a fost construit pentru a observa incendiile în București.Turnul a servit și ca post de pompieri în perioada 1892-1936.La acea vreme turnul era cea mai înaltă clădire din București, cu o înalțime de aproximativ 50 de metri.

După anul 1960 clădirea a fost restaurată, modificată la partea superioară și amenajată ca muzeu al pompierilor  români, militari și civili.

Muzeul are peste 10 000 de obiecte reprezentative pentru acest domeniu: uniforme, costume de intervenție la incendiu, căsti pentru protecție, coifuri, caschete, documente, fotografii, reviste, drapele, fanioane, ecusoane, machete ale unor autospeciale de intervenție la incendii dar și pompe manuale pentru stins incendii, motopompe și câteva pompe cu aburi.

Pompă manuală ”gât de barză ” model 1765.Acest tip de pompă a apărut mai întâi în Transilvania iar apoi s-a răspândit și în celelalte regiuni.Acest exemplar este în stare de funcționare !

Pompă manuală ”gât de barză ” model 1765.Acest tip de pompă a apărut mai întâi în Transilvania iar apoi s-a răspândit și în celelalte regiuni.Acest exemplar este în stare de funcționare !

Expoziția permanentă a Muzeului Pompierilor  este axată pe evoluția instituției pompierilor și este prezentată pe cele 7 nivele din Foișor.

Vă recomand cu tot dragul o vizită dacă ați ratat Foișorul de Foc pentru că este un monument istoric și de arhitectură interesant !

5 gânduri despre „În vizită la Foișorul de Foc

 1. george-b

  Imi aduc aminte de visita mea pe-acolo (pompa manuala). A trecut o graza timp de-atunce (1963?)
  Pe vremea accea nu erau masini parcate (cred ca nu puteai sa faci poze)…..Vreme trece, vreme vine!

  Toate bune,

  George.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s