Porția de sănătate

Seară liniştită,spre noapte .Nuci,curmale şi limonadă.Doar atât.

         Curmalele sunt o sursă de fibre:magneziu (tonifică muşchii ),calciu ,potasiu,fier şi cupru şi sunt recomandate atât copiilor cât şi adulţilor ,sportivilor,persoanelor decalcifiate,demineralizate  şi bâtrânilor.O cantitate de 25 de grame de curmale asigură necesarul  zilnic al organismului uman.Pot fi  folosite şi în curele de slăbire,400 de grame de curmale ajungând  timp de 4 săptămâni.Preţul  acestora este foarte accesibil,jumătate de kg nu depăşeşte 10 lei.

Am aflat la un moment dat că la populaţiile africane curmala este un aliment de bază iar cancerul este foarte rar întâlnit acolo.De notat !

Din aceeaşi categorie …

Ştiai că o echipă de cercetători din Pennsylvania a descoperit că nucile conţin un nivel ridicat de antioxidanţi, substanţe chimice care pot neutraliza alte substanţe periculoase pentru organism, contribuind astfel la apărarea imunitară ?

Ei spun că nucile sunt mai sănatoase decât alunele, migdalele sau fisticul.

Despre lămâie…e bună pentru limonadă ,e acră dar folositoare :vindecă acneea, vindecă  răceala și gripa,este folosită pentru  tratamentul infecțiilor gâtului, albește  dinții și multe altele.

9 gânduri despre „Porția de sănătate

  1. roxyloxy

    Imi place articolul, Corina! Bravo! Insa nu recomand nucile si curmalele seara, sunt grele la stomac, iar curmalele sunt pline de zahar, deci probabil ne alegem cu insomnii. E singura observatie! Inca odata, bravo! 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s